Sommaren 2015 står för dörren!

Monark med Voranmotor

Monark med Voranmotor

En stekhet sommar 2014 fruktade vi att bli ensamma i museet och kunna ligga ostörda på bryggan och sola oss. Men hej vad vi bedrog oss. Hela sommaren hade vi en jämn tillströmning av besökare och vi måste tacka alla framsynta biltillverkare som installerar luftkonditioneringar så folk kan ta sin tillflykt till bilen för att svalka sig och så kommer man och besöker oss. Dragplåster nummer 1 blev vår fina Motocompo och Roxymotorn blev också mycket uppskattad, det med glädje vi visar vad som tillverkats i vår egen bygd.

Vi hade mycket nytt förra året, såväl fordon som dekorationer, det gick hem och det är vi väldigt tacksamma för. Även i år har vi mycket nytt och årets utställning börjar nu, i slutet av mars, att kännas mycket intressant och trevlig. Kvar är två jätteintressanta mopeder som vi kanske får möjlighet att förfoga över i sommar, men det är fortfarande lite osäkert.

En annan del av verksamheten som blev mycket väl mottagen var Möten med minnen, en aktivitet som blivit en världsomspännande rörelse. Den administreras i Sverige av Alzheimerfonden och innebär ett bakvänt museibesök för besökarna som berättar för oss vad de uppfattar i stället för att vi berättar för dem. Dessa träffar är alltid exklusivt för den besökande gruppen och mycket uppskattad av besökarna. För ytterligare information gå in på Alzheimerfondens hemsida och klicka på Möten med minnen.

hjorted-mopedmuseumVåra öppettider blir i år samma som förra året med start 1 maj och final 27 september, öppettider på hemsidan. Grupper, besökare till Möten med minnen och önskemål om andra tider ombedes ringa 073-9981 881.

Stor och Liten poserar snällt

Intendenten tillsammans med minikompis önskar alla välkomna!

Och avslutningsvis önskar vi alla våra besökare, kvinnor som män och andra barn varmt välkomna på ett kul och intressant besök.

This entry was posted in Blandat, Evenemang. Bookmark the permalink.

2 Responses to Sommaren 2015 står för dörren!

 1. Börje says:

  Attans trevligt att det snart är säsong för det mysiga museet igen!
  Jag hörde på ryktesvägar att det är en berättarafton om museets tillkomst och framväxt på gång någonstans i Gunnebo, stämmer det?

  Hälsningar BP

 2. Bosse says:

  Tack för de orden. Det borgar för att vi i år i alla fall får en besökare.
  Jo, ryktet talar sant. Onsdagen 29 april kl.19.00 drar vi igång med bilder, musik, blårök, mopedlotteri, bokförsäljning och annat bus. IOGT-lokalen i Gunnebo med sina fantastiska takmålningar höjer atmosfären.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <br> <cite> <code> <del datetime=""> <dd> <dl> <dt> <em> <i> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width=""> <ins datetime="" cite=""> <li> <ol> <p> <q cite=""> <strike> <strong> <sub> <sup> <u> <ul>