familjeKUL på Hjorteds Mopedmuseum

Vecka 26, veckan efter midsommar, har vi familjeKUL för dig som gillar mopeder, motorcyklar och flygplan.

Museet är öppet och visar sina samlingar från små hjälpmotorer till tunga motorcyklar och många aktiviteter, speciellt för barnen.
Bland annat får du skruva sönder Bosses motor och kolla in Gustavs minicross. Se in i en motor och provsitta en riktig speedwaymaskin.
Kl.14 varje dag kommer Hjorteds Hembygdsförening med sina blåslampor och startar den stora tändkulemotorn. Dunk, dunk, dunk!
Se den fantastiska Väduren som pumpar vatten utan vare sig el, bensin eller motor – tala om energibesparing!
Kanske får du gissa och fixa vad som finns i Bosses väska och vinna ett pris. Och missa inte att kolla in beredskapsambulansen.

För far- och morföräldrarna: Kom och dansa till Sven-Olof Sandberg på trattgrammofon. För hela familjen finns också vår veckotävling med finfina vinster.

För den som inte är så intresserad av tekniken så är det 100 meter till badplatsen. Britt-Maries Vävstuga håller öppet för den som är intresserad och det finns även möjlighet att inhandla underbart vackra hantverk till facila priser. Hos Torstens Antik och Loppis hittar du det du inte hittar hos andra antikaffärer. Hög kvalitet till låga priser.

På söndagen är det våffelservering i vår fantastiskt vackra Hembygdspark mellan kl 12-15.

Mopedmuseet är öppet hela veckan mellan kl 11-17 och kaffeservering finns. Väl mött i blåröken.

This entry was posted in Besynnerliga ting, Blandat, Evenemang, Information. Bookmark the permalink.

One Response to familjeKUL på Hjorteds Mopedmuseum

  1. Lasse och Berith says:

    Hej Bosse och Pamela
    Tack för den fina guidningen i museet i dag. När vi av en slump stannade och tankade våra ”moppar” av märket Virago och blev rekommenderade att besöka museet av en tankande ortsbo. Där fick vi en trevlig rundvandring med mycket intressant information. En jätterolig stund att minnas och något vi gärna rekommenderar andra.
    Hälsningar från Lasse och Berith

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <br> <cite> <code> <del datetime=""> <dd> <dl> <dt> <em> <i> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width=""> <ins datetime="" cite=""> <li> <ol> <p> <q cite=""> <strike> <strong> <sub> <sup> <u> <ul>