Årets andra gåta

Februari månads gåta var tydligen ingen lätt nöt att knäcka. Närmast var Adam i Oskarshamn och hade han varit lite mer observant så hade det kunnat bli rätt. Svaret är Meister 1955 års modell och tillverkad i Tyskland. Adam föreslog Mercury Hermes Scooterette. Mercury i England köpte ramen från Tyskland, men bytte från Sachs till JLO motor vilket man ser på avgasröret och att Mercuryn har snörstart. Googla på mercuryn och läs vad Colin Kirsch på buyvintage skriver.

Vår Meister är intressant eftersom vi har hela historien på den. 1955 köpte en cykelhandlare i Hollands huvudstad Haag den och ställde i sitt skyltfönster. När han efter 4 år inte fått den såld så ställde han ner den i källaren. På 1970-talet övertog hans måg affären och inte heller han fick den såld. Nu när han stod inför att avveckla affären kom han att tänka på mopeden i källaren. Han slog i en skvätt bensin, startade motorn och körde två varv runt kvarteret. Efter att han sett att den fungerade tappade han ur bensinen, ställde in den och satte ut en annons som vi nappade på. Mopeden har alltså inte gått mer än 500 meter och är inte det fantastiskt?

Nästa månads fråga är inte heller så lätt, men vi är så glada att vi lyckades få köpa den att vi gärna vill visa den på bild. Vad är det för fabrikat på motorn? Ungefär vilket år är den tillverkad och i vilket land? Lycka till!

Årets andra gåta

This entry was posted in Fantaster, Gåta. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <br> <cite> <code> <del datetime=""> <dd> <dl> <dt> <em> <i> <img alt="" align="" border="" class="" height="" hspace="" longdesc="" vspace="" src="" style="" width=""> <ins datetime="" cite=""> <li> <ol> <p> <q cite=""> <strike> <strong> <sub> <sup> <u> <ul>