VÄLKOMMEN!

Bosse visar stolt Arne Arvidssons fantastiska maskin ”Harley Arvidsson”

Här kan du hålla dig uppdaterad om vad som händer på Hjorteds Mopedmuseum. Kom tillbaka ofta och kolla om vi har nyheter som intresserar just dig. Du får givetvis gärna kommentera inlägg. Allmänna inlägg går bra att göra just här, på välkomstinlägget. Specifika kommentarer görs med fördel under respektive inlägg.

 Det händer lite nytt med jämna mellanrum. Vi kommer inte att lägga upp allt här, lite spänning måste vi spara på till själva besöket.
Vi finns numer även på Turistkanalen som är en fin guide för turistresan.
turistkanalen.se

Posted in Information | Tagged | 2 Comments

Säsongen 2017 står nu för dörren

Härligt! Snart är det äntligen dags att öppna dörrarna igen. Bara att hoppas att vi hinner bli färdiga till dess. Den 1 maj smygöppnar vi för säsongen. Och vi har mycket att fira i år.

Vi öppnar museet för tionde året och det firar vi med en utställning som vi hoppas överträffar allt vi tidigare gjort. Vi har lagt ner hur mycket jobb som helst för att kunna erbjuda våra besökare ett intressant och givande besök. Nya fordon, nya miljöer och nya tankar och idéer. Årets moped. På mässan i Milano hittade vi en riktig gräddbakelse som får efterträda den fina Blöjpilen Poppe deponerat hos oss som årets moped. En mycket värdig efterträdare.

Mopeden fyller 65 år och det betyder i vanliga fall pensionsålder, men här är 65åringarna verkligen vitala. Kul att de är så fräscha och de allra flesta är i originalskick.

Högertrafiken fyller 50 år och det måste vi också fira. 3e september 1967 blev en minnesvärd dag då hela arrangemanget genomfördes utan olyckor eller katastrofer. Fantastiskt.

Sammantaget gör detta och annat att vi firar:

1 0 0   Å R   P Å    2   H J U L

Mopeder, motorcyklar och mycket annat från hela 1900-talet.

Varmt välkomna!

Posted in Evenemang, Information | Leave a comment

Vinnare i Mopedlotteriet.

Nummer 274 till 284 vann biljetter till museet. Vinnare var Monica, Ing-Marie, Jörgen, Svante, Pia, Ulla, Håkan, Selma, Peter, Anders och Ulla. Dessutom vann Ulla från Skene med nummer 279 mopeden. Grattis och ett stort och varmt tack till alla som stött oss med att köpa lotter.

Posted in Blandat | Leave a comment

Hej alla moped-freaks och andra intresserade

Säsongen 2015 har gått i mål. Aldrig har vi haft så många besökare och det har varit helt fantastiskt. Ni har stått här innan vi öppnat och stannat kvar till efter stängningsdags. Vi hade i år lite för många fordon, men det har gått bra ändå. Det är ju för vår del inte kvantitet som gäller utan vi satsar helt på kvalitet och att det går att se det man är intresserad av, och när det blir så många spännande hojar är det svårt att välja bort. Vi har även i år fått väldigt mycket lovord och det är fantastiskt roligt. Vi har även fått tips och förslag på sådant vi inte sett eller tänkt på och det tar vi tacksamt till oss och tar med till nästa säsong. Vi har ett starkt nytt gäng fordon och dekorationer till nästa sommar och ombyggnaden i museet och vården om de gamla rariteterna är i full gång. Och till julen står tomten i montern med säcken och i år åker han på sin gamla Speed lättviktare med Archimedesmotor. Rudolf har fått influensa.

Ett jättestort tack till alla er som besökt oss i sommar och slagit ett nytt besöksrekord. Ett lika stort tack till alla er som kommit och skänkt oss saker och ting av alla möjliga sorter och slag. Och till alla er som på olika sätt bidrar till vår existens. Det är alla ni som gör att vi orkar hålla på med vår verksamhet. Tack också till Västerviks kommun som med marknadsföringsbidrag bidragit till vår fina besökssiffra.
Varmt välkommen säsongen 2016 som vi öppnar den 30 april.
Pamela och Bosse

PS. Nu inför vintersäsongen håller jag igång med motionscykeln med hjälpmotor och det nyvaknade skidintresset. Se bilder nedan/Bosse
004001

Posted in Blandat | Leave a comment

Det var allt en liten moppe!

Evas Mamma

Evas mamma begrundar utmaningen

När Eva berättat för sin mamma Gunilla om äventyret på mopedmuseet blev mamma också taggad att försöka. Det ska bli spännande att se om Gunilla, precis som Eva, kommer på egen MC nästa år. Evas försök

Posted in Blandat | Leave a comment

Liten kille testar Honda Motocompo inför imponerade åskådare

Vad säger ni nu då? Jag kom upp på den. Nu är det bara hjälmen som skall på och sen hitta starten. Och bromsen kanske också för säkerhets skull.

Vad säger ni nu då? Jag kom upp på den. Nu är det bara hjälmen som skall på och sen hitta starten. Och bromsen kanske också för säkerhets skull.

 

 

Posted in Blandat | Leave a comment